AFGELAST Lezing Levenstestament

Datum: zaterdag 27 november 2021 - 13:30

Op zaterdag 27 november zal Notarispost Ommen een lezing verzorgen over het Levenstestament.

Wanneer u geestelijk en lichamelijk een goede gezondheid geniet, kunt u uw belangen zelf behartigen. Wanneer uw lichamelijke of geestelijke toestand minder wordt  (bijvoorbeeld door een ziekte of dementie) of u plotseling om te overlijden, is het van groot belang dat uw zaken kunnen worden behartigd door iemand in wie u het volste vertrouwen heeft. U kunt daarvoor bij de notaris een levenstestament laten opstellen, waarin u één of meer personen aanwijst als gevolmachtigde.

Stelt u zich eens voor wat er gebeurt wanneer u niet meer in staat bent uw eigen belangen te behartigen, maar vergeten bent een levenstestament op te stellen. Als bijvoorbeeld uw woning verkocht moet worden, kan dit niet zomaar. Dit geldt ook als u (al dan niet in gemeenschap van goederen) getrouwd bent en uw partner nog wel in staat is om zelf te tekenen! U dient beiden uw handtekening te zetten. Daarnaast geldt dat veel andere dingen geen doorgang kunnen vinden.

Bent u te laat, dan zal de familie een onderbewindstelling of ondercuratelestelling moeten aanvragen via de rechtbank. Vaak is dat een ingrijpende en tijdrovende procedure en bent u ook daarna steeds gebonden aan de rechter.

Kortom, een levenstestament kan veel nare situaties voorkomen. Tijdens de lezing hoort u hier alles over en kunt u vragen stellen aan de medewerkers van het notariskantoor.  We zouden het prettig vinden als u zich aanmeldt voor deze lezing. Dan hebben we een inschatting hoeveel mensen er aanwezig kunnen zijn.