Maak kennis met Alex

Maak kennis met Alex Fokkinga, relatiebeheerder op Hoogengraven. Alex is al vanaf het prille begin in 2019 werkzaam op Hoogengraven. Geboren in de stad Groningen woont hij nu al jaren met zijn vrouw en 2 kinderen in Almelo. 

Hoe ben je bij Hoogengraven terecht gekomen?

“Ik werkte al een groot deel van mijn werkzame leven in de uitvaartwereld. Op een zeker moment zocht ik toch meer balans tussen werk en privé. Zoals het wel vaker gaat bij een verandering van baan, werd ik via een netwerk getipt over de functie bij Natuurbegraafplaats Hoogengraven. Snel daarna ben ik begonnen als relatiebeheerder.  

Wat betekent natuurbegraven voor je?

Als oud Scouting lid en akela, ben ik altijd verbonden geweest met de natuur. Hier voel ik mij thuis en ben ik het liefste. Een van de kernwaarden van de grondlegger van de Scouting is: Laat de natuur mooier achter dan dat je hem aantrof 

Juist dit principe is waar ik hier op Hoogengraven aan bij kan dragen. Het gebied is in de afgelopen 2 jaar enorm ontwikkeld en het mooie is dat dit stukje natuur behouden blijft voor generaties na ons. 

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?

Mijn werkzaamheden bij Hoogengraven zijn zeer verschillend. Ik heb natuurlijk veel gesprekken met belangstellenden. Daarnaast geef ik veel persoonlijke rondleidingen. Aan geïnteresseerden, maar ook aan bijvoorbeeld uitvaartleiders. Ik vind het belangrijk om juist in deze gesprekken en rondleidingen de verbinding te zoeken met elkaar. We zijn 7 dagen in de week aanwezig en belangstellenden of nabestaanden zijn altijd welkom. 

Wat doe je naast je werk?

Ik ben natuurlijk veel in de natuur te vinden. Ik heb een Friese Stabij en daar wandel ik graag mee. Daarbij ben ik een echte Bourgondiër. Dat betekent dat mijn vrije dagen vaak in het teken staan van gezelligheid, lekker eten en drinken.  

Geplaatst in Alle berichten