Maatregelen Corona-virus

Maatregelen Corona-virus

We leven momenteel in een bijzondere tijd. Corona heeft nog steeds een enorme invloed op ons allemaal. Gelukkig lijkt het de goede kant op te gaan en is er vanaf juni weer meer mogelijk.

Het team van Natuurbegraafplaats Hoogengraven volgt de richtlijnen van de overheid en van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen.

Hieronder leest u welke maatregelen wij hebben moeten nemen. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen grote invloed hebben op de manier waarop u van een naaste afscheid kunt nemen. We ondersteunen u zo goed mogelijk. Met raad en daad en door er zo goed mogelijk voor u te zijn; bij een uitvaart, bij het maken van een reservering, voor een grafbezoek of als u informatie wenst.

Uitvaarten
Alle komende uitvaarten kunnen alleen plaatsvinden met een gezelschap van maximaal 30 personen. Dat is exclusief de medewerkers die de uitvaart begeleiden. Hoe moeilijk ook, we vragen aan aanwezigen om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Catering
Catering is vanaf 1 juni weer toegestaan. Helaas mogen wij tot 1 juni nog geen koffie/thee schenken of catering verzorgen.

Een graf uitzoeken
Zo lang het gaat, blijft het mogelijk om een graf te kiezen. We informeren en begeleiden u op dezelfde manier als anders. Een handdruk zal achterwege blijven en er minimaal 1,5 meter afstand zijn, maar onze betrokkenheid blijft groot. Het is ook mogelijk om via beeldbellen een plekje uit te zoeken indien dit wenselijk is. Zo blijft het mogelijk om een reservering te doen, ook vanuit huis.

Een blijvende herinnering
Het is spijtig dat een groot deel van uw naasten en andere dierbaren, de uitvaart niet kunnen bijwonen. U zou ervoor kunnen kiezen om een video of foto’s van de plechtigheid te laten maken. Zo kunnen de thuisblijvers zich toch nog met de ceremonie verbonden voelen. Uw uitvaartverzorger kan u helpen met het vinden van de juiste afscheidsfotograaf.

Uw persoonlijke gedenkbijeenkomst
De plechtigheid die u in gedachten had, is nu misschien niet mogelijk (geweest). Vanaf 1 juni is het weer mogelijk om een persoonlijke gedenkbijeenkomst voor u regelen. Bij het graf en, als u dat wenst, in combinatie met een plechtigheid in het ontvangsthuis. Wij denken graag met u en met uw uitvaartbegeleider mee en doen ons best om op deze manier toch een passend afscheid te verzorgen.

Onze evenementen starten weer vanaf 1 juli
Onze georganiseerde wandelingen, rondleidingen en natuur werkdagen mogen wij vanaf 1 juli weer hervatten. Bij iedere rondleiding kunnen maximaal tien mensen mee. We hebben heel veel zin om deze rondleidingen weer te doen! Binnenkort plannen wij de eerste datum weer voor de rondleidingen. Gaat u mee? Meldt u aan via de website.

U bent welkom voor een bezoek
Natuurbegraafplaats Hoogengraven is ook nu een prettige plek om te zijn. U bent van harte welkom voor een wandeling of een grafbezoek.

We benadrukken uw en onze verantwoordelijkheid voor elkaar:
– Kom alleen of met maximaal 3 personen.
– Houd 1,5 meter afstand tot andere mensen.
– Als u zelf of iemand uit uw gezin koorts heeft, blijf dan allemaal thuis.
– Ook als u kucht, hoest en/of verkouden bent, blijft u alstublieft thuis

Het is ook mogelijk om een zelfstandige rondleiding te maken. Deze wandeling volgt vrijwel dezelfde route als onze reguliere rondleiding. De informatie die onze gidsen tijdens een rondleiding vertellen, leest u dan in een beschrijving. Tijdens een rondleiding kunt u vragen stellen. Dat kan natuurlijk niet tijdens deze wandeling, maar u kunt uw vragen voor of na de wandeling stellen aan onze medewerker in het ontvangsthuis.

U bent ook welkom voor een persoonlijke afspraak
Als u een persoonlijke afspraak heeft staan, en u bent zelf klachtenvrij, dan kan de afspraak gewoon doorgaan. U zult begrijpen dat we u met een glimlach welkom heten, maar zonder handdruk. We plannen ook nog steeds nieuwe afspraken in. Daarbij heeft u als altijd de mogelijkheid voor een persoonlijke rondleiding. Wij laten u graag zelf ervaren hoe mooi dit gebied is.

Tot slot
Het zijn onzekere tijden en de kans bestaat dat de huidige maatregelen weer wijzigen. Onze dienstverlening passen we daarop aan, net als deze tekst. Ons uitgangspunt is en blijft: samen nemen we onze verantwoordelijkheid en we doen alles wat voor ons mogelijk is om een afscheid zo goed mogelijk te laten verlopen.

Een hartelijke groet,

Team Hoogengraven
Jantje, Sonja, Milou, Alex en Monique

Update: 28-05-2020 | Bekijk de richtlijnen en de laatste update rondom het coronavirus op de website van de Rijksoverheid.

 

Geplaatst in Hoogengraven