Maatregelen Corona-virus

Maatregelen Corona-virus

We leven momenteel in een bijzondere tijd. Corona heeft een enorme invloed op ons allemaal.

Het team van Natuurbegraafplaats Hoogengraven volgt de richtlijnen van de overheid en van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen.

Hieronder leest u welke maatregelen wij hebben moeten nemen. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen grote invloed hebben op de manier waarop u van een naaste afscheid kunt nemen. We ondersteunen u zo goed mogelijk. Met raad en daad en door er zo goed mogelijk voor u te zijn; bij een uitvaart, bij het maken van een reservering, voor een grafbezoek of als u informatie wenst.

Uitvaarten
Alle komende uitvaarten kunnen alleen plaatsvinden met een gezelschap van maximaal 30 personen. Hoe moeilijk ook, we vragen aan aanwezigen om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Catering
Catering is helaas niet toegestaan. Wij mogen ook geen koffie/thee schenken.

Een graf uitzoeken
Zo lang het gaat, blijft het mogelijk om een graf te kiezen. We informeren en begeleiden u op dezelfde manier als anders. Een handdruk zal achterwege blijven en er minimaal 1,5 meter afstand zijn, maar onze betrokkenheid blijft groot. Het is ook mogelijk om via beeldbellen een plekje uit te zoeken indien dit wenselijk is. Zo blijft het mogelijk om een reservering te doen, ook vanuit huis.

Een blijvende herinnering
Het is spijtig dat een groot deel van uw naasten en andere dierbaren, de uitvaart niet kunnen bijwonen. U zou ervoor kunnen kiezen om een video of foto’s van de plechtigheid te laten maken. Zo kunnen de thuisblijvers zich toch nog met de ceremonie verbonden voelen. Uw uitvaartverzorger kan u helpen met het vinden van de juiste afscheidsfotograaf.

Uw persoonlijke gedenkbijeenkomst
De plechtigheid die u in gedachten had, is nu niet mogelijk. Wanneer de situatie in Nederland weer normaal is, kunnen we wel een persoonlijke gedenkbijeenkomst voor u regelen. Bij het graf en, als u dat wenst, in combinatie met een plechtigheid in het ontvangsthuis. Wij denken graag met u en met uw uitvaartbegeleider mee en doen ons best om op deze manier toch een passend afscheid te verzorgen.

Wij schorten onze eigen evenementen op
Onze georganiseerde wandelingen, rondleidingen en natuur werkdagen  laten we niet doorgaan, totdat de overheid aangeeft dat dergelijke evenementen weer mogelijk zijn. Voor nu betreft de annulering van evenementen de periode tot en met 31 mei. Helaas zijn wij hierdoor ook genoodzaakt om de officiële opening van de natuurbegraafplaats te annuleren.

U bent nog steeds welkom voor een bezoek
Natuurbegraafplaats Hoogengraven is ook nu een prettige plek om te zijn. U bent van harte welkom voor een wandeling of een grafbezoek.

We benadrukken uw en onze verantwoordelijkheid voor elkaar:
– Kom alleen of met maximaal 3 personen.
– Houd 1,5 meter afstand tot andere mensen.
– Als u zelf of iemand uit uw gezin koorts heeft, blijf dan allemaal thuis.
– Ook als u kucht, hoest en/of verkouden bent, blijft u alstublieft thuis

Het is ook mogelijk om een zelfstandige rondleiding te maken. Deze wandeling volgt vrijwel dezelfde route als onze reguliere rondleiding. De informatie die onze gidsen tijdens een rondleiding vertellen, leest u dan in een beschrijving. Tijdens een rondleiding kunt u vragen stellen. Dat kan natuurlijk niet tijdens deze wandeling, maar u kunt uw vragen voor of na de wandeling stellen aan onze medewerker in het ontvangsthuis.

Een persoonlijke afspraak kan nog steeds
Als u een persoonlijke afspraak heeft staan, en u bent zelf klachtenvrij, dan kan de afspraak gewoon doorgaan. U zult begrijpen dat we u met een glimlach welkom heten, maar zonder handdruk. We plannen ook nog steeds nieuwe afspraken in. Daarbij heeft u als altijd de mogelijkheid voor een persoonlijke rondleiding.

Tot slot
Het zijn onzekere tijden en de kans bestaat dat er nieuwe maatregelen genomen worden. Onze dienstverlening passen we daarop aan, net als deze tekst. Ons uitgangspunt is en blijft: samen nemen we onze verantwoordelijkheid en we doen alles wat voor ons mogelijk is om een afscheid zo goed mogelijk te laten verlopen.

Een hartelijke groet,

Team Hoogengraven
Jantje, Sonja, Milou, Alex en Monique

Update: 30-03-2020 | Bekijk de richtlijnen en de laatste update rondom het coronavirus op de website van de Rijksoverheid.

 

Geplaatst in Hoogengraven