Voorzieningen

U kunt tijdens een uitvaart of bezoek gebruikmaken van een aantal voorzieningen en faciliteiten die bij de natuurbegraafplaats horen.

Ontvangsthuis

Voor een bijeenkomst in een stijlvolle, huiselijke sfeer kunt u terecht in het ontvangsthuis. Dit gedeelte is onderdeel van het hoofdgebouw en kan ruimte bieden aan ongeveer 110 personen. Van hieruit heeft u prachtige zichtlijnen over het bos en de heidevelden. Een fijne en warme plek voor een ceremonie en geschikt voor diverse cateringmogelijkheden. In het ontvangsthuis is audiovisuele apparatuur aanwezig. De kosten voor het gebruik maken van de ontvangstruimte vindt u hier .

Herdenkingsplek

Op natuurbegraafplaats Hoogengraven is ook een herdenkingsplek ingericht. Deze plek staat midden in het gebied en is ingericht om in stilte te (her)denken. Met de geborgenheid van het bos en de openheid van de heide staat deze plek symbool voor het loslaten in geborgenheid.

Op deze stilteplek is een korte spiraal aangelegd. Deze spiraal is allereerst naar binnen te lopen. Hierbij is het symbolisch mogelijk om terug te kijken, naar binnen te keren, te herinneren of te overdenken. Vervolgens is de spiraal weer terug naar buiten te lopen met symbolisch de mogelijkheid om alles los te kunnen laten en rust te ervaren.

Catering

We bieden u verschillende mogelijkheden voor catering tijdens het afscheid en de condoleance. Van een kopje koffie met een lekkernij uit de regio tot een uitgebreid buffet met luxe hapjes. Heeft u specifieke wensen? We bespreken die graag met u en maken een passend voorstel.

Bospaden

Op de natuurbegraafplaats zijn bospaden aangelegd voor de bezoekers, zodat er geen schade ontstaat op plekken waar graven zijn en waar begroeiing is. Ze leiden u langs de vele mooie plekken over de hele natuurbegraafplaats. Onze plattegrond geeft u een goed beeld van de verschillende paden, bos- en heidegebieden.

Parkeerruimte

Er is voldoende parkeergelegenheid voor ongeveer 35 auto’s. De parkeerplaatsen bevinden zich dicht bij het ontvangsthuis.

Vervoer voor mindervaliden

Voor mensen die moeilijk ter been zijn, is er een elektro wagen beschikbaar. Zo wordt het ook voor deze doelgroep mogelijk om de natuurbegraafplaats te bezoeken. De elektro wagen wordt altijd door een van onze medewerkers bereden. Het is dus van belang om contact op te nemen indien u gebruik wenst te maken van deze mogelijkheid.

Heeft u specifieke vragen?

We proberen op onze website zo duidelijk mogelijk te zijn. Natuurlijk kunt u vragen hebben die u liever persoonlijk stelt.

Neem dan contact met ons op.
We helpen u graag.