Cremeren en Natuurbegraven

Veel mensen kiezen voor cremeren. Na een crematie moet de as van de overledene tenminste 30 dagen bewaard blijven op het crematorium. Dit geeft de nabestaanden genoeg tijd om te bedenken wat zij met de as willen doen. Natuurbegraafplaats Hoogengraven biedt een eeuwigdurende asbestemming in de natuur.

Begraven of verstrooien?

De natuur staat voorop bij natuurbegraafplaats Hoogengraven. Daarom hebben we geen urnenveld of strooiveld. Dat is te belastend voor de natuur. Na een crematie bevat de as relatief veel zware metalen en fosfaten. Bij verstrooiing kan dit leiden tot aantasting van de humuslaag en vermesting.

Het is wel mogelijk om de as onder de humuslaag te begraven of te verstrooien in een graf. Voor het begraven van de as bestaan natuurlijk afbreekbare materialen zoals urnen of linnen zakjes.

Urninlage

Het is ook  mogelijk om de urn als een urninlage op een bestaand graf te plaatsen. Zo kan een regulier graf met een urngraf gecombineerd worden. De tarieven voor een urngraf liggen lager dan een regulier graf.

Net als een gewoon graf is het grafrecht voor een urngraf op Hoogengraven eeuwigdurend. Bekijk ook de andere voordelen van natuurbegraven op Hoogengraven.

Er zijn diverse mogelijkheden om nader kennis te maken met onze natuurbegraafplaatsWilt u nader kennis maken met Hoogengraven?

Rondleiding

Een rondleiding kan zowel zelfstandig als met een groep. Bekijk hier al onze rondleidingen

Afspraak

Liever een persoonlijk gesprek met een van onze medewerkers? Maak makkelijk een afspraak

Brochure

Op uw gemak alles nog eens nalezen? Bestel onze brochure per post of download hem direct

Redenen om te kiezen voor natuurbegravenEeuwigdurende grafrust en geen zorgen voor nabestaanden

Bekijk de voordelen Lage tarieven