Tarieven natuurbegraven

U kunt op elk moment een graf reserveren. De prijzen voor een graf op Natuurbegraafplaats Hoogengraven zijn in verhouding een stuk lager dan bij een traditionele begraafplaats wanneer deze worden afgezet tegen eeuwig durend grafrecht. Dit komt onder andere doordat er geen kosten zijn voor het onderhoud van een graf of de verlenging van grafrechten. Ook krijgt u niet te maken met de hoge kosten voor een grafmonument. We hebben de kosten van natuurbegraven vergeleken met een reguliere begraafplaats op een speciale vergelijkingspagina.

Graven

Graven zijn ruim gesitueerd, met enige meters tussen de graven. U betaalt eenmalig aankoopkosten. Dat is inclusief beheer en onderhoud door Hoogengraven. U ontvangt een grafakte waarop de precieze locatie van het graf staat aangegeven. De kosten kunnen eventueel in termijnen worden betaald.

 

Bos

Heide

Graf

 €    4.000

 €    4.750

Urngraf

 €    2.250

 €    2.750

Urn inlage bij graf

 €    1.000

 €    1.000

Heidegraf of bosgraf?

Op Hoogengraven kennen we twee soorten graven: heidegraven en bosgraven. Een heidegraf is gelegen in een van de open gedeeltes van het terrein, met uitzicht op de heide. Bosgraven vindt u in het meer beschutte gedeelte van het terrein.

Asverstrooiing

Het verstrooien van as is niet toegestaan op Hoogengraven, omdat dit schadelijk is voor de humuslaag in de natuur. U kunt de as wel uitstrooien in een graf of in een urn begraven. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een familiegraf, een kindergraf met plek voor ouders ernaast of meerdere plekken naast elkaar. We zoeken graag samen met u naar de beste oplossing.

Begraafkosten

Naast de eenmalige kosten voor het graf betaalt u op het moment van een begrafenis begraafkosten. Deze kosten zijn voor het delven en sluiten van een graf, de wettelijk verplichte administratieve handelingen en de uitgebreide begeleiding tijdens een begrafenis. In het weekend geldt hiervoor een toeslag van 50%.

Begraafkosten bos- of heidegraf € 695,-
Kosten as- of urnbegraving € 375,-

Gedenktekens en grafaanduiding

Op een graf op Hoogengraven kunt u een boomschijf met inscriptie laten plaatsen. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. U kunt contact met ons opnemen voor het bestellen van de schijf. Een boomschijf blijft jaren liggen, maar is wel vergankelijk. Nabestaanden kunnen een nieuwe laten plaatsen als die behoefte er is. Daar zijn dan wel kosten aan verbonden.

Ontvangsthuis

Voorafgaand en na afloop van een begraving is het mogelijk om gebruik te maken van onze sfeervolle ontvangstruimte. Deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de plechtigheid, condoleance en/of nazit. Er is ruimte voor 110 personen. Voor een overzicht van de kosten gaat u naar de tarievenkaart.

Betalingsregeling

Op Natuurbegraafplaats Hoogengraven bestaat de mogelijkheid om vooraf een plek te reserveren. U verwerft op dat moment het eeuwigdurend grafrecht. De factuur voor het grafrecht wordt ook op dat moment verstuurd. Het is mogelijk om een betalingsregeling af te sluiten. Wij leggen u dit graag uit tijdens een persoonlijk gesprek. Dit kunt u bij het reserveren van de plek aangeven. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Behoud van natuur

Door een graf te reserveren op Hoogengraven draagt u bij aan het in stand houden van natuur. De opbrengsten uit de natuurbegraafplaats komen direct ten goede aan het beheer van het natuurgebied. lees verder >

Herstel van natuurwaarden

Het gebied waar Natuurbegraafplaats Hoogengraven in ligt, is in de loop der jaren dichtgegroeid. Met gericht natuurbeheer herstellen we de openheid en biodiversiteit. lees verder >

Eeuwigdurende grafrust

U hoeft zich geen zorgen te maken over het onderhoud van het graf en het verlopen van het grafrecht; dat is voor eeuwig. Op Hoogengraven is dat goed geregeld. Daarmee blijven u moeilijke keuzes in de toekomst bespaard. lees verder >

Persoonlijke invulling

Op Natuurbegraafplaats Hoogengraven kiest u zelf de plek die het beste bij u past. En voor de uitvaartceremonie is alle ruimte voor persoonlijke invulling. lees verder >

Geen zorgen voor nabestaanden

Als nabestaande heeft u een bijzondere plek in een prachtige omgeving. Hier gedenkt u uw dierbaren en ervaart u de troostende kracht van natuur hoe en wanneer u dat wilt. lees verder >

Eenmalig laag tarief

U betaalt eenmalig voor een rustplaats met eeuwig grafrecht. De kosten zijn in verhouding een stuk lager dan bij traditioneel begraven. lees verder >

Natuurbegraafplaats Hoogengraven bezoeken? Dat kan, bekijk de openingstijden

Heeft u specifieke vragen?

We proberen op onze website zo duidelijk mogelijk te zijn. Natuurlijk kunt u vragen hebben die u liever persoonlijk stelt.

Neem dan contact met ons op.
We helpen u graag.