Start werkzaamheden natuur

Vandaag is een start gemaakt met werkzaamheden aan de natuur in het gebied. De doelstelling is om de kwaliteit van de natuur te verhogen in het gebied. In de afgelopen jaren is het bos dichtgegroeid. Het bosbeheerplan is erop gericht om delen van het bos open te maken en de situatie van 1990 te benaderen, toen er een half open bos was. Bovendien zal de status van het bos veranderen. Tot nog toe was het gebied niet opengesteld voor bezoekers. In de nabije toekomst zal het wel opengesteld zijn.

Vandaag hebben we dus een begin gemaakt met noodzakelijke werkzaamheden in het gebied. Dit zijn nog niet direct voorbereidingen voor de natuurbegraafplaats. Er is nu wel meer activiteit in het bos. Enige voorbeelden:

  • In het gebied is troep aangetroffen, zoals oude banden, matrassen en ander grof vuil. Dat wordt opgeruimd.
  • Dit voorjaar starten we met het verwijderen van Amerikaanse vogelkers. Het zal met wortel en tak worden uitgetrokken. De komende jaren zullen we hier veel aandacht aan moeten besteden om het blijvend te bestrijden.
  • Wegens een gebrek aan onderhoud is het bos dichtgegroeid. We gaan systematisch dunnen. Dit gebeurt machinaal en kan dus enig geluid produceren.

Om wandelaars op de hoogte te brengen van de werkzaamheden hebben we op een aantal plekken een bord geplaatst met informatie over de werkzaamheden.

Geplaatst in Activiteiten, Nieuws