Uitvaart

Een uitvaart op Natuurbegraafplaats Hoogengraven is in alle opzichten een groene uitvaart.

 

Een rustplaats kiezen

Op Hoogengraven is het mogelijk om zelf de precieze plek voor het graf te kiezen, dat kunt u bij leven al doen. Een wandeling door het gebied is de beste manier om de plek voor een laatste rustplaats uit te kiezen.

Het is uiteraard zeer persoonlijk wat bepaalt welke plek dat voor u is. De uitgestrektheid van de heide, de nabijheid van een mooie boom of de geborgenheid van het bos, de keuze is aan u.

De natuur krijgt bij ons alle ruimte, zo ook de graven. Een graf wordt niet geruimd en het grafrecht is eeuwig.

Lees meer over het kiezen van een plek

 

 

Afscheidsceremonie

U heeft op Natuurbegraafplaats Hoogengraven veel vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaartceremonie en de laatste rustplaats. Bij ons zijn mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond welkom.

Er is alle ruimte en tijd voor uw wensen, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan.

Meer over de mogelijkheden op Hoogengraven

 

Uitvaartkisten en kleding

De kist, urn of mand waar u voor kiest, dient volledig van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt te zijn. Bijvoorbeeld een ambachtelijke kist gemaakt van hout. U kunt ook kiezen voor een omhulsel van bijvoorbeeld riet of karton.

Een lijkwade van biologisch katoen is ook mogelijk, met een draagbaar van wilgentenen. Er is veel keuze tegenwoordig, om uw begrafenis persoonlijk en passend bij de natuur te maken.

We vragen mensen om zo veel mogelijk rekening met de natuur te houden en dus ook kleding van natuurlijke materialen te gebruiken.

 

Gedenktekens

Op een natuurbegraafplaats komen geen blijvende gedenktekens voor. Het is wel mogelijk om een graf te markeren met een houten boomschijf.

Deze boomschijf wordt door ons voorzien van een inscriptie die u zelf kunt kiezen. De naam van uw dierbare, de geboortedatum en sterfdatum. Maar een korte tekst of eenvoudige afbeelding is ook mogelijk.

De schijf is gemaakt van onbehandeld hout en gaat na enige jaren volledig op in de natuur. U kunt de boomschijf kosteloos via Hoogengraven bestellen. Wij zorgen dan voor de handgemaakte inscriptie.

 

Praktische zaken

Catering
Op Hoogengraven is catering in het ontvangsthuis mogelijk

Uitvaartverzorgers
Rondom een uitvaart zijn er veel meer zaken te regelen dan alleen de begrafenis. Dit wordt meestal door een uitvaartverzorger gedaan. Hoogengraven werkt samen met alle uitvaartverzorgers.

Meer informatie?

Als u specifieke vragen heeft, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend informatief gesprek.