Vlinders op Hoogengraven

Natuurbegraafplaats Hoogengraven is naast een begraafplaats ook een prachtig natuurgebied waar veel dieren hun plek hebben gevonden. Naast hazen, reeën, vogels en hagedissen zijn er ook vlinders te vinden. Afgelopen jaar is er een bioloog geweest die zich vooral bezig gehouden heeft met zowel de dag- als nachtvlinders in ons gebied.

In samenwerking met de vlinderstichting heeft hij twee routes uitgezet op het terrein en heeft hij wekelijks vlinders in kaart gebracht en geteld. De bevindingen heeft hij doorgegeven aan de vlinderstichting die op deze manier een overzicht krijgt van de populatie in ons gebied. Omdat wij het als organisatie belangrijk vinden om de natuur en dus ook de vlinders te ondersteunen zetten wij dit werk voort.

Dit betekent dat we doorgaan met het tellen van de vlinders op onze vlinderroutes in nauw contact met de vlinderstichting. Op deze manier hopen we dat we een steentje kunnen bijdragen aan het behoud van de vlinderpopulatie. Wilt u weten welke vlinders er zoal te vinden zijn op onze begraafplaats loop dan even binnen in ons ontvangsthuis. We hebben daar een paar vlinderkasten hangen waarin u de vlinders kunt bewonderen. Uiteraard zitten daar geen zeldzame exemplaren tussen.

Mocht u nog meer willen weten over het werk van de vlinderstichting en op welke manier u thuis een steentje zou kunnen bijdragen klik dan op onderstaande link van de vlinderstichting.

https://www.vlinderstichting.nl/wat-wij-doen/vlinders-beschermen

Geplaatst in Alle berichten, NatuurTagged ,