Nieuws

Inspiratiedag 25 september

Wij zijn trots dat wij op zaterdag 25 september de inspiratiedag kunnen organiseren. Op deze dag is er van alles te beleven op Natuurbegraafplaats Hoogengraven.
Lees verder

Dunning stiltebos

Binnenkort gaat er gewerkt worden in het bos. Hieronder lichten we toe wat we gaan doen en waarom dat nodig is. Als in een jong bos geen onderhoud wordt gepleegd, wordt dit bos op den duur zwak en kwetsbaar.
Lees verder

Vrijwilligers in het groen

Op Hoogengraven komen elke dinsdagochtend de "werkers in het groen" bij elkaar om onder toeziend oog van Danny, de natuurbeheerder, verschillende werkzaamheden uit te voeren.
Lees verder

Vlinders op Hoogengraven

Afgelopen jaar heeft een bioloog zich bezig gehouden met zowel de dag- als nachtvlinders in ons gebied. Deze uitgebreide inventarisatie met 2 vlinderroutes gaat door.
Lees verder

Vogelkers beheren of bestrijden

De Amerikaanse vogelkers is een exotische soort die niet van oorsprong tot onze inheemse flora behoort. Hij wordt ook wel Prunus Serotina of Bospest genoemd. Deze struik is enorm lastig terug te dringen
Lees verder

Mag het daar ook?

Op Hoogengraven ontmoeten wij veel mensen en maken we veel mee. Elk bezoek is uniek en we horen vaak bijzondere verhalen. Onze collega Alex wordt keer op keer weer verrast door de natuur
Lees verder

Gedenken in verbondenheid

Op vrijdag 9 april en zaterdag 10 april vonden de gedenkavonden plaats. Samen met de nabestaanden werden de overledenen, die in 2019 en 2020 op Hoogengraven begraven zijn, herdacht.
Lees verder

De grote stoere man

Een grote stoere man met cowboyhoed. Zelfverzekerd stapt hij binnen en de mededeling is duidelijk; zonder omhalen vertelt hij: ’Ik moet een graf’. Nuchter vertelt hij zijn levensverhaal en aankomende einde.
Lees verder

Nadenken over het afscheid

Mijn man en ik lazen over natuurbegraven. En toen zeiden we: “Maar dit is wat we willen”. In de video 'samen nadenken over het laatste afscheid' vertelt Janny Horstman over hoe belangrijk het is om dit te doen.
Lees verder