Nieuws

Nadenken over het afscheid

Mijn man en ik lazen over natuurbegraven. En toen zeiden we: “Maar dit is wat we willen”. In de video 'samen nadenken over het laatste afscheid' vertelt Janny Horstman over hoe belangrijk het is om dit te doen.
Lees verder

Winterbeelden vanuit de lucht

Een witte deken bedekt natuurbegraafplaats Hoogengraven. Vanuit de lucht lijkt alles magisch wit en ongerept. Bekijk de geweldige beelden die gemaakt zijn van deze zeldzame sneeuwperiode.
Lees verder

Dit is waar we het voor doen

Het is een zonnige dag en in alle vroegte maak ik mijn dagelijkse wandeling over de natuurbegraafplaats. De tegenstelling is soms zo enorm groot.. Op een bankje bij een van de poelen zitten een man en een vrouw.
Lees verder

Maak kennis met Danny Bulten

Maak kennis met Danny Bulten, natuurbeheerder op Hoogengraven. Het mooie is dat de natuur de overledene een plek geeft en dat het daardoor mogelijk wordt om dit gebied te beheren.
Lees verder

Kerstgedachten

Kerst, een periode waarin de verbinding tussen mensen altijd centraal staat en juist dit jaar heeft die verbinding een hele bijzondere lading. Ter inspiratie maakte Annetje Braat deze video voor u.
Lees verder

Maatregelen Corona-virus

Het team van Natuurbegraafplaats Hoogengraven volgt de richtlijnen van de overheid. Lees verder welke maatregelen wij treffen in het verlengde van Corona als natuurbegraafplaats.
Lees verder

Stiltewandeling VOL

Stilte. Soms verlang je ernaar. En soms is het te zwaar om te dragen. Op 25 oktober is het de dag van de stilte. Op deze dag organiseren wij een stiltewandeling. Loopt u met ons mee?
Lees verder

Herstellen heide

Sinds kort staan er op de Natuurbegraafplaats Bentheimer schapen. Zij begrazen de komende tijd het gebied. Het heidegebied is sterk aan het vergrassen waardoor de heide verdrongen wordt.
Lees verder

Opening uitgesteld

Naar aanleiding van de persconferentie gisteravond hebben wij besloten om de opening van Hoogengraven tot nader orde uit te stellen. Helaas hebben de feiten ons voor de tweede keer ingehaald,
Lees verder