Nieuws

Vogelkers beheren of bestrijden

De Amerikaanse vogelkers is een exotische soort die niet van oorsprong tot onze inheemse flora behoort. Hij wordt ook wel Prunus Serotina of Bospest genoemd. Deze struik is enorm lastig terug te dringen
Lees verder

Mag het daar ook?

Op Hoogengraven ontmoeten wij veel mensen en maken we veel mee. Elk bezoek is uniek en we horen vaak bijzondere verhalen. Onze collega Alex wordt keer op keer weer verrast door de natuur
Lees verder

Gedenken in verbondenheid

Op vrijdag 9 april en zaterdag 10 april vonden de gedenkavonden plaats. Samen met de nabestaanden werden de overledenen, die in 2019 en 2020 op Hoogengraven begraven zijn, herdacht.
Lees verder

De grote stoere man

Een grote stoere man met cowboyhoed. Zelfverzekerd stapt hij binnen en de mededeling is duidelijk; zonder omhalen vertelt hij: ’Ik moet een graf’. Nuchter vertelt hij zijn levensverhaal en aankomende einde.
Lees verder

Nadenken over het afscheid

Mijn man en ik lazen over natuurbegraven. En toen zeiden we: “Maar dit is wat we willen”. In de video 'samen nadenken over het laatste afscheid' vertelt Janny Horstman over hoe belangrijk het is om dit te doen.
Lees verder

Winterbeelden vanuit de lucht

Een witte deken bedekt natuurbegraafplaats Hoogengraven. Vanuit de lucht lijkt alles magisch wit en ongerept. Bekijk de geweldige beelden die gemaakt zijn van deze zeldzame sneeuwperiode.
Lees verder

Dit is waar we het voor doen

Het is een zonnige dag en in alle vroegte maak ik mijn dagelijkse wandeling over de natuurbegraafplaats. De tegenstelling is soms zo enorm groot.. Op een bankje bij een van de poelen zitten een man en een vrouw.
Lees verder

Maak kennis met Danny Bulten

Maak kennis met Danny Bulten, natuurbeheerder op Hoogengraven. Het mooie is dat de natuur de overledene een plek geeft en dat het daardoor mogelijk wordt om dit gebied te beheren.
Lees verder

Kerstgedachten

Kerst, een periode waarin de verbinding tussen mensen altijd centraal staat en juist dit jaar heeft die verbinding een hele bijzondere lading. Ter inspiratie maakte Annetje Braat deze video voor u.
Lees verder