Wat is natuurbegraven?

Bij natuurbegraven gaat het graf op in de natuur. Een graf is eeuwigdurend. Een manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Respect voor de overledene gaat hand in hand met respect voor natuur en milieu. Dat is waarom steeds meer mensen kiezen voor begraven in de natuur.

Een van de belangrijkste doelstellingen van Natuurbegraafplaats Hoogengraven is herstel en behoud van oorspronkelijke flora en fauna. Het gebied is in de afgelopen decennia dichtgegroeid en overwoekerd door Amerikaanse vogelkers, pijpestrootje en tankmos. Onze inspanningen zijn erop gericht om de biodiversiteit terug te brengen in het gebied.

Door een natuurgraf te reserveren op Natuurbegraafplaats Hoogengraven draagt u direct bij aan het in stand houden van natuur voor toekomstige generaties.

In harmonie met natuur en milieu

Op een natuurbegraafplaats begraaft u uw naaste in harmonie met de natuur. Dat betekent dat de begraafplaats het milieu zo min mogelijk wil belasten en past binnen het bestaande bosbeheer.

De kleding van overledene, een lijkwade, kist, urn of mand zijn daarom van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt. Gedenktekens en grafaanduidingen zijn natuurlijk aanwezig in de vorm van een boomschijf met inscriptie.

Natuurbegraven is voor iedereen

Een natuurbegraafplaats is een laatste rustplaats voor iedereen, ongeacht geloof of afkomst. Op Hoogengraven krijgen graven alle ruimte. Het graf wordt niet geruimd, het grafrecht is eeuwig.

Afscheid nemen van een dierbare doet een mens nadenken over leven en dood. Het is fijn als je je dan verbonden voelt met de natuur. De troostende kracht van de natuur geeft ruimte aan rouw, verdriet en het laatste afscheid. In de natuur voelt u zich dichtbij de eeuwige cirkel van leven en dood.

Die verbondenheid met de natuur is een van de redenen waarom mensen kiezen voor natuurbegraven.

Er zijn diverse mogelijkheden om nader kennis te maken met onze natuurbegraafplaatsWilt u nader kennis maken met Hoogengraven?

Rondleiding

Een rondleiding kan zowel zelfstandig als met een groep. Bekijk hier al onze rondleidingen

Afspraak

Liever een persoonlijk gesprek met een van onze medewerkers? Maak makkelijk een afspraak

Brochure

Op uw gemak alles nog eens nalezen? Bestel onze brochure per post of download hem direct

Redenen om te kiezen voor natuurbegravenEeuwigdurende grafrust en geen zorgen voor nabestaanden

Bekijk de voordelen Lage tarieven